1. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Eenergia investeerib 1,5 miljardit

Eesti Energia Narva Elektrijaamad tegi jaanuari lõpus otsuse paigaldada väävlipuhastusseadmed veel täiendavalt kahele energiaplokile. Investeeringu kogumaksumus saab olema ligikaudu 100 mln eurot.

Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS ja Alstom Estonia AS & Alstom Power Sweden AB vahel märtsis 2009 sõlmitud lepingu kohaselt paigaldatakse Eesti elektrijaama kahele plokile seadmed, mispüüavad suitsugaasidest väävliheitmeid (SO2). Ettevõte jättis endale õiguse võtta hiljemalt 31. jaanuaril 2010 vastu otsus paigaldada täiendavalt veel kahele Eesti elektrijaama energiaplokile väävlipuhastusseadmed.

„See leping on oluline samm põlevkivist elektritootmise keskkonnasõbralikumaks muutmisel ning tagab, et saame oma tootmisvõimsusi kasutada ka tulevikus,“ sõnas Eesti Energia Narva Elektrijaamad juht Ilmar Petersen. „Selleks otsustasime paigaldada aastaks 2012, kui lubatud väävliheitmete normid vähenevad, kokku neljale Eesti elektrijaama plokile väävlipuhastusseadmed (deSOx).“

Esimesed energiaplokid, millele paigaldatakse väävlipüüdmisseadmed, on 3. ja 6. plokk. Kolmandal energiaplokil alustati ettevalmistavate ehitustöödega juba 2009. aasta sügisel ja selle aasta veebruaris seisatatakse energiaplokk väävlipuhastusseadmete paigaldamiseks. 2011. aasta veebruarikuus lõpetatakse paigaldustööd ja seadmed käivitatakse. Kuuendal energiaplokil alustatakse töödega augustis 2010 ning juba aasta pärast, 2011. aasta augustis jõutakse töödega lõpusirgele.

Jaanuaris ja aprillis 2011 hakatakse paigaldustöid tegema 4. ja 5. energiaplokil. Seega aastaks 2012 viiakse väävlipuhastusseadmete paigaldamise projekt täies mahus lõpule.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785