8. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: ehitusturul muutuvad tugevad veel tugevamaks

Tarki Investor portaali analüütik Kristjan Lepik prognoosib oma majandusülevaates, et tõenäoliselt jätkub ka ehitussektoris konsolideerumine.

“Suuremad ja tugevamad kasvavad veel tugevamaks,” kirjutab ta.

Analüüsi järgi oodatakse ehitusturul järgnevate aastate jooksul vägagi mõõdukaid arenguid.

“Kuigi olemasolev eluruumide varu kahaneb, jääb kõrge laenukoormuse ning pankade kasvanud konservatiivsuse tõttu nõudlus uuselamute järgi mõõdukaks. Mitteeluruumide ehituse kosumist hoiab tagasi madal nõudlus, kuna olemasolev varu on suur ning paljude ettevõtete seis jätkuvalt keeruline, mistõttu tegevuse laienemine või uutele pindadele kolimine on väga harv nähtus. Eurorahade toel püsib tugevamana infrastruktuuri ehitus,” kirjutab analüütik.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785