6. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Spetsialistid: kinnisvaraturu põhi on käes

Äripäeva tänasele päevaküsimusele – kas kinnisvaraturu põhi on käes? – vastasid spetsialistid pigem jaatavalt.

Kristiine Keskuse direktor Allan Remmelkoor ütles, et arvab küll, et  kinnisvaraturu põhi on käes.

Tema sõnul oli juba eelmise aasta teises pooles näha turu aktiivsemaks muutumist. “Uusi projekte pole peale tulnud ning arendajad hakkavad ennast nüüd liigutama ja projekte kavandama,” märkis ta. Remmelkoor lisas, et üldine majanduskliima on põhjani jõudnud ning ka muu maailma majandus näitab paranemise märke. Tema sõnutsi võib tekkida välisinvestoritel huvi Eesti kinnisvara vastu.

Remmelkoor lisas, et huvi pakuvad kesklinnas asuvad hea kvaliteediga objektid. “Mitte mingil juhul mägede korterid või põllupealsed arendusprojektid.”

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevjuht Tõnis Rüütel ütles, et põhijoontes on kinnisvaraturu põhi käes. Ta osutas siiski, et üks raske talv on praegu jooksmas ning teine alles ees. Samuti on tema sõnutsi palju kohtutäiturite oksjoneid, mida ei viida läbi just väga eetiliselt – et parimat hinda saada. “Pole siis midagi imestada et 20miljonine objekt müüakse nelja miljoniga,” märkis ta. Rüütel rõhutas, et need on siiski üksikjuhtumid ning kinnisvaraturu põhjale viitab see, et suured arendajad – Merko, Skanska, YIT - on hakanud uute objektidega välja tulema. “Fakt on see, et ladudes pole enam midagi. Ja ega nad siis endale hauda ei kaeva, vaid ikka vundamendikraavi,” muigas Rüütel.

Rotermanni Keskuse tegevjuht Mart Saa ütles, et need kes õieti tunnetavad, millal on põhi käes rajavad sellega endale head eeldused olla edukad järgmise tõusu ajal.

“Osaliselt võiks seda teavet pidada ka ärisaladuseks,” märkis ta.

Saa lisas, et reaalselt on see siiski kogemustele ja õigele turutunnetusele rajanev eelaimdus - tagantjärgi saab öelda, et sai tehtud õige prognoos ja õige otsus.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785