11. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko: Lexusest enam tunkedes plaatijat välja ei astu

Merko üldehitusdivisjoni direktor Tarmo Pohlak ütles tänases online intervjuus ,et ’’kellumehed’’ on tema andmetel pilvedest juba jupp aega tagasi alla tulnud.

„Enam ei kohta ehitusobjekti väravas näiteks sellist pilti, et saabub tuttuus suuremat sorti Lexus, sealt astub välja tunkedes plaatija, võtab pagasiruumist tööriistad kaasa ja suundub oma tööfrondile,“ ütles ta.

Tema sõnutsi olid veel mõni aasta tagasi väga paljud ehitajad selgelt ülemakstud ja oli väga keeruline motiveerida neid korralikku tööd tegema, sest nad võisid igal hetkel kaabut kergitada ja parematele jahimaadele suunduda.

Pohlak ütles, et selles osas on toimunud turu korrastumine ja otsese töö tegijate suhtumine ning nõudmised on tublisti muutunud. Ollakse nõus ka palju väiksema raha eest tööd tegema ja tööde juhil on jälle võimalik nõuda kõrget kvaliteeti ja tähtaegadest kinni pidamist. See on lõpptellija jaoks muidugi ainult hea.

„Teiselt poolt aga on meeletu konkurents ja hinnasurve tekitanud olukorra, kus korralikule töölisele pole enam võimalik õiglast tasu maksta ja ollakse sunnitud kasutama odavamat ning mitte nii kõrge kvalifikatsiooniga tööjõudu. Selline olukord on aga teine äärmus, mis ei ole kellelegi kasulik,“ möönis ta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785