Merko: Lexusest enam tunkedes plaatijat välja ei astu

Merko üldehitusdivisjoni direktor Tarmo Pohlak ütles tänases online intervjuus ,et ’’kellumehed’’ on tema andmetel pilvedest juba jupp aega tagasi alla tulnud.

„Enam ei kohta ehitusobjekti väravas näiteks sellist pilti, et saabub tuttuus suuremat sorti Lexus, sealt astub välja tunkedes plaatija, võtab pagasiruumist tööriistad kaasa ja suundub oma tööfrondile,“ ütles ta.

Tema sõnutsi olid veel mõni aasta tagasi väga paljud ehitajad selgelt ülemakstud ja oli väga keeruline motiveerida neid korralikku tööd tegema, sest nad võisid igal hetkel kaabut kergitada ja parematele jahimaadele suunduda.

Pohlak ütles, et selles osas on toimunud turu korrastumine ja otsese töö tegijate suhtumine ning nõudmised on tublisti muutunud. Ollakse nõus ka palju väiksema raha eest tööd tegema ja tööde juhil on jälle võimalik nõuda kõrget kvaliteeti ja tähtaegadest kinni pidamist. See on lõpptellija jaoks muidugi ainult hea.

„Teiselt poolt aga on meeletu konkurents ja hinnasurve tekitanud olukorra, kus korralikule töölisele pole enam võimalik õiglast tasu maksta ja ollakse sunnitud kasutama odavamat ning mitte nii kõrge kvalifikatsiooniga tööjõudu. Selline olukord on aga teine äärmus, mis ei ole kellelegi kasulik,“ möönis ta.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed