20. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusettevõtja: lepingud keelavad materjalide ühepoolse asenduse

Vennad Ehitus tegevdirektor Agu Mutli ütles, et lepingud üldjuhul keelavad materjalide ühepoolse asenduse.

Tema sõnutsi materjalide otsest määratlust lepingus tavaliselt pole, see on vastavalt projektis ettenähtud materjalile.

Mutli meenutas, et selle küsimusega seoses meenub talle üks ehituskoosolek, kus nad polnud peatöövõtjaks. Tellijaks olid targad ja terased noored vallaametnikud, kes võtsid suure peatöövõtja kõigi alltöövõtjate ees korralikult käsile. Kõik ehituses asendatud materjalide hinnad ja algselt olema pidanud materjalide hinnad võeti võrdlusesse, korrutades ühikuhinnad hinnavahedega. Kõik need summad lahutati  lisatööde summast maha ja nii jäigi. Lisatööd õnneks olid kõik korralikult põhjendatud ja aktsepteeritud. Seega pidi peatöövõtja küllaltki mõru pilli alla neelama, meenutas ta.

„See lugu juhtus meie ettevõtte algusaastatel, mil me ise peatöövõtjana ei tegelenud. Suuresti tänu sellele seigale olen ise püüdnud sellist riski alati vältida, et sõlmida  teadlikult madalama hinnaga leping, et tagasi võita asenduste pealt. Kõik need asendused peavad toimuma eelnevate kokkulepete põhjal või vähemasti tööde käigus tehtud kokkulepete põhjal,“ märkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785