19. november 2009
Jaga lugu:

Sweco Projekt projekteerib uued raudteeplatvormid

Sweco Projekt projekteerib Tallinn-Keila-Riisipere ja Keila-Paldiski suunal uusi raudteeplatvorme ning need viiakse üle eurokõrgusele.

Platvorme ehitab KMG Inseneriehituse AS, tellija on AS EVR Infra. Esimene platvorm on Laitse jaamas juba valminud.

Tallinna-Keila-Riisipere ja Keila-Paldiski suuna uued raudteeplatvormid viiakse üle nn. eurokõrgusele, milleks on 550 millimeetrit raudteerööpast. Platvormid saavad ka varikatused, seni ei ole neid kõigis jaamades olnud.

Sweco Projekt projekteerib esimese hankega 17 raudteeplatvormi.

Enn Raa Sweco Projekti keskkonnaosakonnast ütleb, et uute raudteeplatvormide väljanägemine on vanadest märksa esteetilisem: "On olemas varikatused ja piirded, inimestel on mugavam platvormile minna, täidetud on ka invanõuded ja ratastooliga pääseb perroonile hõlpsasti. Töö on olnud komplitseeritud tänu suurele täpsusastmele, sest platvormi serv peab kogu pikkuses ühtima raudtee pöörderaadiusega."

Jan Minski KMG Inseneriehitusest ütleb, et kuna projekt viiakse ellu projekteerimise-ehitusmeetodil ja tempod suured, siis projekteerimise kvaliteet määrab väga olulise osa protsessi tulemusest. "Lahendused peavad võimaldama töötada raudtee tsoonis võimalikult ohutult ning uute platvormide sidumisel tuleb arvestada kõigi olemasolevate kommunikatsioonide sidumisega.

Ehituse teeb keerukaks asjaolu, et tööd tuleb teostada paralleelselt rongiliiklusega, kuid tulemus on pingutust väärt, sest uued platvormid ei ole ainult funktsionaalsed ja turvalised vaid pilkupüüdvad ja arhitektuurselt efektsed," märgib ta.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt