22. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti uus tsemenditehas tihendab Eestis konkurentsi

Uusima tsemenditehase Cemex kasutuselevõtt Lätis tugevdab konkurentsi Eesti turul ja laiendab oluliselt pakutava toodangu valikut.

Cemexi ametlik esindaja ja hulgimüüja Eestis AS Letofin ennustab konkurentsitaseme märkimisväärset tõusu tsemenditurul, mis praegustes majanduslanguse tingimustes tarbijaid kahtlemata rõõmustab.

„Lätis Broceni linnas tööd alustav uus tehas Cemex on ehitatud nüüdisaegset energiasäästlikku kuiva katkematut tootmistehnoloogiat kasutades, mis garanteerib suure efektiivsuse. Tänu sellele on ettevõtte toodang hinna, kvaliteeditaseme ja pakutava sortimendi poolest väga konkurentsivõimeline,“  räägib AS Letofin nõukogu liige Mark Eivin.

Pikka aega oli Eestis esindatud ainult üks tsemenditootja, mis paratamatult piiras tarbija valikuvõimalusi. Cemexi tulek tootmisturule muudab olukorda täielikult.

„Praegu on raske ennustada, millise tootmismahu Cemex Eesti turul realiseerib. Keskpikas perspektiivis tahaksime me siin siiski müüa ligikaudu 10 protsenti Broceni tehases toodetavast tsemendist,“ märgib Eivin.

Tema hinnangul ei maksa ehitussektori elavnemist oodata enne 2010. aasta neljandat kvartalit. Sellest hoolimata on ettevõtte plaanid müügimahtude osas üsna optimistlikud, kuna Eesti on Cemexi jaoks strateegiliselt oluline turg.

Uue Broceni tehase võimsus on 1,6 miljonit tonni tsementi aastas.  Projekti investeeringute üldmaht on rohkem kui 4,2 miljardit krooni. Tehas on varustatud modernsete tehnoloogiatega, järgides Euroopa Liidu kõige karmimaid norme ja nõudeid.

Ettevõte Cemex loodi Mehhikos 1906. aastal. Praegu on Cemex üks kolmest peamisest tsemenditootmisettevõttest maailmas. Aastane müügimaht on rohkem kui 21 miljardit dollarit, töötajaid on rohkem kui 60000. Ettevõte on esindatud enam kui 50-s riigis viies maailmajaos. Lätis tegutseb Cemex alates 2005. aastast.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785