23. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lutheri vabriku maadele ehitatakse mahukas elurajoon

Tallinna linnavalitsus otsustas saata linnavolikokku kehtestamisele Veerenni tn 36 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu, mille kohaselt on võimalik endistele mööblivabriku maadele 60 hoonest koosnev elurajoon rajada.

„Alale rajatavatesse korterelamutesse on planeeritud kokku 1621 korterit, lisaks näeb planeering ette äripindade, lasteaia, haljasalade ning uute teede rajamise,“ ütles abilinnapea Taavi Aas. „Avalikult kasutatavad haljasalad ja teed antakse peale valmimist tasuta linna omandusse.“

Detailplaneering võimaldab rajada 12,87 ha suurusele maa-alale 40 korterelamut ning 18 äriruumidega korterelamut, hoonete kõrguseks on kavandatud 3-12 korrust. Lisaks on alale planeeritud üks 12-korruseline ärihoone. Parkimine on planeeritud majade maa-alustele korrustele.

„Amortiseerunud tootmispiirkonna asemele elurajooni kavandamine on igati põhjendatud,“ ütles abilinnapea Taavi Aas. „Tootmistegevus lõppes seal juba aastaid tagasi ning ala on olnud pikka aega heakorrastamata.“

Tootmisala elamualaks muutmine on otstarbekas ka seetõttu, et sellega muutub linnaruum kogu piirkonna elanike jaoks senisest avatumaks, funktsionaalsemaks ja terviklikumaks. Eesmärgiks on  muuta planeeringuala aktiivse kasutusega linnakeskuse osaks, kus lisaks elamutele asuvad kaubandus- ja teenindusettevõtted ning bürood.

Planeeringuala paikneb Veerenni asumis ning piirneb kolmest küljest tänavaga: idast Veerenni tänava, läänest Vana-Lõuna tänava ja lõunast Tehnika tänavaga.

Planeeritava maa-ala ühendus linna teiste osadega on väga hea, lähipiirkonnas asuvad keskhaigla, Kalevi spordihall ning palju teisi sotsiaalse infrastruktuuri objekte. Ala naabruses on hulk arhitektuurimälestiseks tunnistatud hooneid - tegemist on endiste A. M. Lutheri Vineeri- ja Mööblivabriku hoonete kompleksi kuulunud elu-, tootmis- ja vabaajahoonetega, mis moodustavad tervikliku ansambli ja on hästi vaadeldavad. Piirkonna miljöö väärib säilitamist ning planeering sellega ka arvestab.

Detailplaneeringu koostas AS-i Pöyry Entec. Ala arendab Satnam Europe OÜ. Kvartalisse rajatavad Pille ja Tiiu tänava, samuti üldkasutatavad haljasalad annab arendaja enne detailplaneeringu kehtestamist sõlmitava lepingu kohaselt peale nende valmimist tasuta linna omandusse.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785