Tallinn-Tartu-Pärnu: kinnisvaraturg on taastumas?

Korteriomandite turul on endiselt palju turbulentse, kuid samas on mitmeid positiivseid märke, mis annavad alust arvata, et kõige hullem on peatselt seljataha jäämas, kirjutab Tõnu Toompark.

Ligikaudu poole hinnast kaotanud Tallinna või Tartu korteriomanditehingute arv on näitamas stabiliseerumise märke. Võib-olla on tehingute põhi juba selja taha jäetud. Hinnatasemed tõenäoliselt veel siiski on langemas, kuid langustempod paistavad samuti pidurduvat. Korteriomanditehingute arv  Augusti kuus sõlmiti Eestis kokku 883 korteriomanditehingut, mis on selle aasta "paremuselt" kolmas tulemus.

Enam on korteriomanditehinguid sõlmitud aprillis (892) ja juulis (943). Juuli kohta tuleb siin aga kindlasti märkida, et siis sõlmiti Tallinnas blokk-tehinguid, mis ajasid kogu tehingute arvu kõrgeks. Tallinna korteriomanditehingute arvuks oli augustis 367, Tartus 108 ja Pärnus 24. Tallinna tehingute arv on liikunud samas rütmis kogu Eesti tehingute arvuga. Pärnu vireleb suhteliselt tagasihoidliku numbri juures. Tartu tehingute arv 108 on aga viimase 10 kuu rekord. Eelneva 9 kuu jooksul on Tartu korteriomanditehingute arv olnud 37 ja 74 vahel. Samas on Tartus tehtud ühes kuus ka kordades enam tehinguid.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed