27. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sweco projekteerib Tallinna - Maardu ühendustorustiku

Projekteerimisfirma Sweco Projekt võitis ASi Maardu Vesi hanke ja projekteerib Maardu linna veemajanduse projekti raames Tallinna - Maardu vahelised vee- ja kanalisatsiooni ühendustorustikud.

Töö tellija on AS Maardu Vesi, kaasrahastaja Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond Keskkonnainvesteeringute Keskuse kaudu. Tegu on ühega neljast projekteerimishankest, mis AS Maardu Vesi korraldab. Projekti koordineerib ja omanikujärelevalvet teostab AS Infragate Eesti, hankeid korraldab advokaadibüroo LEXTAL.

 Ants Raudla, ASi Maardu Vesi juhatuse liige ütleb, et veeprojekti valmides hakkavad Maardu inimesed saama kõigile seadusega määratud normidele vastavat joogivett. Toomas Kärmik, Sweco Projekti keskkonnaosakonna juht, ütleb, et Sweco Projekti ülesanne on ehitusgeoloogiliste ja ehitusgeodeetiliste uuringute teostamine, projekteerimine ja ehitustööde hankedokumentide tehnilise osa koostamine. "Rekonstrueeritavaid ja rajatavaid veevarustuse torustikke on 13, 2 kilomeetrit, rajatavaid kanalisatsioonitorustikke 8,9 kilomeetrit, lisaks projekteerime kaks joogivee survetõste pumplat ja ühe reoveepumpla," räägib Kärmik. Peale projekti valmimist 2010. aasta alguses korraldab Maardu Vesi ehitushanke. Kogu ühtekuuluvusfondi projekti raames on kavas ühendada Maardu linn Tallinna ühisveevärgiga ning suunata reovesi Tallinna Paljassaare reoveepuhastisse, rajada ühisveevärgi ja –kanalisatsiooniga liitumisvõimalus Muuga aedlinna elanikele, samuti viia kehtivate nõuetega vastavusse Kallavere asumi ühisveevärgi ja –kanalisatsioonivõrgud ning rekonstrueerida Vana-Narva mnt tööstuspiirkonnas kanalisatsioonivõrk. Tööd peavad olema valmis 2012.a. lõpuks. Käesoleva aasta jaanuaris tegi SA Keskkonnainvesteeringute Keskus otsuse kaasrahastada Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist Maardu linna ühisveevärgi-ja kanalisatsiooni rekonstrueerimistöid summas 264 miljonit eesti krooni. Sweco Projekt on Eesti suurimaid ehituslik-arhitektuurse, tehnoloogilise ja keskkonnakaitselise projekteerimise valdkonnas tegutsev firmasid. Ettevõte kuulub Skandinaavia ja Ida-Euroopa suurimasse projekteerimiskontserni Sweco AB.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785