K-rauta Haabersti kauplus poole võrra suurem

Ehitus- ja sisustuskaupade jaemüüja K-rauta avas oma Haabersti kaupluse 5000 ruutmeetrise müügi lisapinna. Nüüdsest on see üks Eesti suurimaid ehituspoode.

 Laienenud K-rauta Haabersti ehitus- ja sisustustarvikute kauplus sisaldab 30 000 tooteartiklit 15 000 ruutmeetrisel müügipinnal, jäädes napilt alla Eesti suurimale ehituspoele – K-rauta Tondi kauplusele.

 Eestis K-rauta kauplusi opereeriva Rautakesko ASi juhatuse esimehe Alo Ivaski sõnul on praegu üldiselt üle aastate kõige soodsam aeg ehituseks. „Kuskile pole kadunud inimeste vajadus oma kodu renoveerida, millega arvestasime ka uue poe sortimendi kujundamisel,“ seletas Ivask investeeringut ehitusturu madalseisu ajal.

Laienduse avamisega paranes tema seletusel oluliselt kaupluse ruumikasutus, sortiment kasvas peamiselt üldehitusmaterjalide ja aiakaupade arvelt. Laiendus ise olevat alles protsessi esimene etapp. „Seoses kontseptsiooni muutumisega reorganiseerib ettevõte talvel terve Haabersti poe. Põhirõhk hakkab olema kodu sisustus- ja viimistlustarvikutel. Näiteks saab Haabersti kaupluses olema disainistuudio, mis sisaldab klientidele inspiratsiooniks terviklahendusi müüdavatest toodetest,“ ütles Ivask.

 K-rauta kaubamärgi all tegutsev Rautakesko AS on Eesti juhtiv ehitus- ja sisustuskaupade müüja. Soome kaubandus- ja logistikakontserni Kesko kuuluval ettevõttel on Eestis kokku üheksa müügikeskust. Rautakesko AS annab Eestis tööd ligi 500-le inimesele. Ettevõtte käive oli 2008. aastal 1,27 miljardit krooni.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed