Autor: Väinu Rozental • 12. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiviõli korterelamute haldaja pankrotiohus

OÜ Kiviõli Kinnisvarahooldus peab augusti lõpuks esitama linnavalitsusele tegevuskava, kus on lahti kirjutatud ettevõtte ettekujutus sellest, kuidas aastaid miinustes töötanud firma uuesti jalule saada.

Äriregister on saatnud Kiviõli Kinnisvarahooldusele nõude viia ettevõtte omakapital vastavusse äriseadustiku nõuetega ja kui ettevõte oktoobri lõpuks seda teha ei suuda, algab pankrotimenetlus, kirjutas Põhjarannik.

Kiviõli Kinnisvarahoolduse juhatuse esimees Erik Jürgenson ei näe paanikaks põhjust ning kardab asja üledramatiseerimisega vähendada inimeste maksedistsipliini, mis on ka peamine põhjus, miks ettevõte juba aastaid miinuses on.

Juba praegu saneerimiskava järgi töötava ettevõtte juhi sõnul on võlgnikega tegelemine üks nende suurematest sammudest kava täitmisel, peale selle loobuvad nad elektriteenuse vahendamisest Küttejõus ning annavad ükshaaval üle majade veearvete vahendamise.

Kiviõli Kinnisvarahooldus kaalub ka võimalust lõpetada leping kortermajadega, millel on kõige suuremad võlad, ja püüavad võlgades majaelanikele selgitada korteriühistu loomise vajadust.

Möödunud aastal teenis ettevõte 10,9 mln kroonise käibe juures 1,7 mln krooni kahjumit.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785