27. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viking Window: kahjum tuli üllatuslikult

Viking Window kasum kahanes 174% ning 2007. aastal olnud 7,7 miljoni kroonisest kasumist sai 2008. aasta lõpuks 6,2 miljonit krooni kahjumit.

"Ei me ei prognoosinud seda, see tuli meile ootamatult," ütles Äripäevale tulemust kommenteerides läbi aktsionäri juhatuse esimees Toomas Agasild, kes samas tõdes, et tänases situatsioonis võib öelda, et tulemusega jäädi enam vähem rahule.  

Sellest aastast rääkides tõdes Agasild, et esimene poolaasta oli väga nukker. “Müügid ja tulud on üsna all. Ega ei oota ka järgmisest poolaastast midagi head. Selline situatsioon kestab veel mõnda aega,” rääkis ta.

“Eeldan, et ehitussektoris võiks oodata tõusu järgmisel hooajal ehk juuni kuus," pakkus juht.

Ettevõtte müügitulu oli 2008. aastal 154,3 miljonit krooni, millest eksport moodustas 72,4 miljonit krooni ehk 46,9% kogu müügist, kuid see jäi siiski 34,7% alla 2007. aasta käibele. 

Jaotamata kasum 2008. aasta lõpu seisuga oli 38,2 miljonit krooni (2007. aastal 57,9 miljonit). Juhatus tegi aktsionäridele ettepaneku jätta kasum jaotamata.

Peamised ekspordisihtriigid on majandusaasta aruande põhjal Taani, Rootsi, Island, Jaapan, Norra, Läti, Inglismaa, Iirimaa, kuid kus kõige paremini läheb? "Kõige vähem on mõjutatud olukorrast Norra turg, mis on suhteliselt stabiilne ja Iirimaa turg jätkab ka päris ilusti,” rääkis Agasild.

Majanduslangusest räsitud Islandile praktiliselt enam ei müüda, kuigi varem oli see Viking Window jaoks arvestatav turg ning ka Lätti läheb suhteliselt vähe kaupa praegu, oli juht avameelne.

Toodete hinnad sihtturgudel on langenud umbes 20%, aga ka materjal on odavnenud, kuigi vähem, kuskil 10%-i ringis.

Viking Window tegeleb puidust akende, välis-, lükand- ja rõduuste tootmise ja müügiga, impordi ning ekspordiga.

Keskmiselt töötas möödunud aastal ettevõttes 130 inimest, tootmisega seotud töötajad neist 91. Viking Window tütarettevõte Viking Window SIA Lätis tegeleb emaettevõtte toodete müügiga.

Ettevõtte juhatus on kolmeliikmeline- juhatuse esimees Toomas Agasild ja liikmed Ilmar Iva ja Ragnar Nikkolo. Viking Window aktsionär on AS Mäo Invest, mille aktsionär omakorda on OÜ Felipe Holding. Viimase ainuomanik on juhatuse esimees Toomas Agasild.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785