Autor: Katre Pilvinski • 21. juuli 2009

Kraft: meie portfellis on keskmisest vähem kinnisvara

Nordea andis laenu erinevatele sektoritele ega tähtsustanud buumi ajal kinnisvara üle, kommenteeris Nordea panga Eesti juht Vahur Kraft.

"Nordea Eesti esimese poolaasta tulemused olid head ja ootuspärased. Liigume planeeritud suunas ja hoiame kindlalt oma kurssi. Eriti rõõmustav oli hoiuste osakaalu suurenemine. Loodame, et tõusvas joones kulgenud hoiustamise tendents jätkub ka teisel poolaastal," kommenteeris Kraft.

Panga juht sõnas, et mis puudutab laenukahjumeid, jälgib Nordea pingsalt turuolukorda ja reageerib vastavalt ettevõtete olukorra muutustele.

"Samas on hea meel märkida, et Nordea on tegutsenud konservatiivselt ning meie laenuportfell on sektorite vahel hästi jaotunud - kinnisvara osatähtsus on väiksem kui turul keskmiselt. Loodetavasti oleme suutnud ka riske adekvaatselt hinnata. Eluasemelaenuturul võiks tegevused isegi aktiivsemad olla. Nordea laenutingimusi muutnud ei ole ja intressimäärad on soodsad," rääkis Kraft.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688