11. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äraostmatu Raudse kinnisvarafirma Artig pankrotis

Harju maakohus kuulutas eile välja kinnisvaraettevõtte Artig KV pankroti.

Kohus määras ettevõtte pankrotihalduriks Toomas Saarma,  esimene võlausaldajate üldkoosolek toimub 29. juunile, selgub Ametlikest Teadaannetest. Võlausaldajad on kohustatud kahe kuu jooksul, arvates pankrotiteate ajalehes ilmumise päevast teatama haldurile kõigist nõuetest võlgniku vastu, sõltumata nende tekkimise alusest ja nõude tähtajast.

Artig KV juhatuse liige on Marek Antoniak, kelle osalus firmas pärast mullust strateegiliste partnerite kaasamist langes 30 protsendini. Selle aasta jaanuaris taotles Artig KV ettevõtte saneerimist ning võttis taotluse järgmisel päeval tagasi. Veebruaris ütles Artig KV saneerija ja Tartu Ülikooli majandusdoktorant Mart Jesse Äripäevale, et ettevõtte seisukord on küll väga raske, kuid mitte lootusetu.

2008. aasta märtis tuli avalikuks, et Inseneriehituse AS ja YIT nõuavad kinnisvaraarendaja Artig KV käest 48 miljonit krooni, millele lisanduvad intressid.

Ettevõtte maksuvõlgnevus koos intressidega on tänase seisuga pea 9,6 miljonit krooni.

Kuus aastat tagasi loodud Artig KV käive 2006. aastal oli 155 miljonit krooni, aasta hiljem 179 miljonit. Puhaskasumit teeniti vastavalt 109 ja 49 miljonit krooni. Ettevõtte jaotamata kasum ulatus 31. detsembril 2007 ligi 217 miljoni kroonini.

Äripäev kirjutas 22. mai esikaaneloos, kuidas äraostmatuna suurde poliitikasse tulnud Indrek Raudsest sai aasta tagasi 8000 krooniga kinnisvarafirma Artig üks omanikke. Küsimusi tekitava tehingu kurbloolisus Raudse jaoks seisneb selles, et firmast 200 miljonit krooni tagasi ootava Swedbanki initsiatiivil algatati Artigu pankrotimenetlus.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785