11. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajalooline pangahoone jääb siiski Rakvere linnale

Kuigi Rakvere linnavalitsus astus linnavolikogu ette ettepanekuga müüa mõne aja eest ostetud pangahoone maha, otsustas volikogu ajaloolise hoone siiski linna omandisse jätta, kirjutab Virumaa Teataja.

Rakvere linnavolikogu otsustas kolmapäeva õhtul mitte müüa Turu plats 2 asuvat pangahoonet ja andis linnavalitsusele ülesandeks võimalikult kiiresti selgeks teha, kuidas hoonega edasi toimida.

Linnapea Andres Jaadla ütles linnavalitsuse müügiettepanekut põhjendades, et kui seni ei ole laenu eest ostetud pangahoone linnale lisakulu toonud, siis alates tänavusest aastast lisanduvad intressikulud, mis sel aastal on üle 800 000 krooni.

"Hoone kasutuselevõtt linnavalitsuse majana maksaks miljoneid, hetkel linnal selleks ressurssi ei ole," lausus Jaadla. Linnapea sõnul näitavad analüüsid, et maja saaks müüa ostuhinnast kallimalt. "Kas aga turg selleks küps on, ei tea," lisas ta.

Abilinnapea Rannar Vassiljev täpsustas, et intressikulud ja väike osa laenu põhisumma tagasimaksestki on kaetud SEBi poolt linnale makstava miljoni krooni suuruse aastarendiga. Samas tuleb linnal omanikuna kanda hoone ülalpidamiskulud.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785