4. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnavaraamet käivitas Kopli liinide ala hoonestamise konkursi

Tallinna Linnavaraamet kuulutas välja konkursi Kopli liinide ala kruntidele avaliku kirjaliku enampakkumise korras hoonestusõiguse seadmiseks.

Konkurss kuulutati välja lähtudes Tallinna Linnavolikogu 16. aprilli 2009 otsusest nr 81.

„Hoonestusõigus seatakse detailplaneeringu kohaselt moodustatavale 59-le elamumaa sihtotstarbega kinnistule kogupindalaga 35 292 m²,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Hoonestusõigus seatakse 99 aastaks, hoonestusõiguse tasu algsuuruseks on 56 miljonit krooni.“

Võrgu sõnul on hoonestusõiguse seadmise eesmärgiks Kopli liinide ja lähiala kujundamine esinduslikuks korterelamualaks. Hoonestusõigusega koormatavate kinnistute ehitusmaht on kokku 35 325 m² ja hoonestatavatele kruntidele on võimalik ehitada ca 277 korterit ja 38 eramut.  Hoonestaja peab detailplaneeringuga ette nähtu realiseerima viie aasta jooksul peale hoonestusõiguse kinnistamist ja valduste üleandmist.

Lisaks korterelamute ehitamisele ja taastamisele tuleb hoonestajal välja ehitada ehitiste teenindamiseks vajalikud tehnovõrgud, vihmaveekanalisatsioon ja tänavarajatised koos tänavavalgustusega ja liikluskorralduse süsteemidega ning üldkasutatav haljastus rajada.

Hoonestaja peab ehituskohustuse täitmisel juhinduma Tallinna Linnavolikogu 5. veebruari 2009 otsusega nr 21 kehtestatud Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringust. Detailplaneeringu koostas RAAM Arhitektid OÜ. Detailplaneeringu eesmärgiks on kujundada see miljööväärtuslikuks esinduslikuks korterelamualaks.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul seab suure ja keerulise töö tulemusel valminud detailplaneering ala korrastajale väga selged ja täpsed mängureeglid, mis tagavad kõige väärtusliku säilimise. „Planeeringualal asuvad arhitektuurimälestise staatuses ning miljööväärtuslikud hooned tuleb säilitada ja renoveerida, säilitatakse ka kõik piirkonna vanad munakivisillutisega tänavad,“ ütles Aas. Lammutatavate või lammutatud hoonete asemele uute projekteerimisel ja ehitamisel arvestatakse piirkonna hoonestuse ajaloolist struktuuri ja välimust.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785