14. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leviehitus: saneerime, et oma võlgu kätte saada

Leviehituse juht Indrek Saar ütles ehitusuudised.net-le, et nad alustasid ettevõtte saneerimisega, kuna 4-5 suuremat tellijat on neile kokku ca 60 miljonit krooni võlgu.

„Saneerimise alustasime selleks, et võita aega võlgnikega tegelemiseks,“ märkis ta. Saar kinnitas, et firmal pankrotiohtu pole ning tegu on likviidsusprobleemiga. Tema sõnul on firma elujõuline ning perspektiivikas.

Saar soostus avaldama vaid ühe suure võlglase nime –  Pärnus Aida 5 kaheksakorruselist maja arendanud Uue Veski Vara, mis on pankrotis. Viimane jäi Leviehitusele võlgu üle 10 miljoni krooni. Uue Veski Vara, mille pankrot kuulutati välja detsembris. Firma enamusosalus on  Oga Investil ja 40 protsendiline osalus Merkeriasel. Oga Investi omanik on Endel Lett.

Saare sõnul kinnitatakse saneerimiskava kohtus 18. mail, mil ettevõte on valmis avaldama ülejäänud võlglaste nimed.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785