30. märts 2010
Jaga lugu:

Leviehituse eksjuht: saneerimine päästnuks firma

Pankrotistunud Viljandi ehitusfirma Leviehitus OÜ endine juht Indrek Saar ütles, et temale on tänaseni arusaamatu, miks kohus ettevõtte saneerimiskava ei kinnitanud ning menetlemise lõpetas.

"Meil oli võlausaldajate poolthäälte arv muidu koos, aga kohtunik otsustas saneerimist mitte kinnitada,“ rääkis Saar. Kava kinnitamata jätmise põhjendus oli mehe sõnul suhteliselt ümmargune ja subjektiivne. Polnud konkreetset näpuga näitamist ja siiamaani on arusaamatu, möönis Saar. Tema sõnul kaebasid nad esimese astme kohtuotsuse ka edasi, ent selleks ajaks oldi juba sunnitud pankrotiavaldus esitama.

„Kui saneerimiskava ei kinnitatud, kukkus kõik kokku,“ ütles firmajuht. „Me ise olime suhteliselt veendunud, et meil saneerimiskava kinnitamine õnnestub, olime lõpuni optimistid,“ selgitas Saar ja lisas, et saneerimine oleks Leviehituse kindlasti päästnud.

Statistika kohaselt on Saare hinnangul saneerimiskavasid kinnitatud liiga vähe. Põhjusena arvas ta, et saneerimine on Eestis veel suhteliselt uudne ning kogemusi on selles vallas vähe.

„Meie inimestes võib-olla ongi selline arvamus, et see on pankroti edasilükkamine või viivitamine, seda ei võeta väga tõsiselt millegipärast,“ lausus Saar. Tegelikkuses pidas ta ka väga oluliseks, millises kohtus saneerimist menetletakse. „Hiljaaegu kinnitati Paide kohtus Väätsa Agro saneerimiskava 20 või rohkema aasta peale, tundus hästi kummaline,“ märkis Saar. Üldiselt arvas ta, et kohtusüsteemis on väga vähe kogemusi sellisteks juhtumiteks.

 

 

 

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee