7. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ebaseaduslik kortermaja laiutab segamatult

Mida teha, kui sul on krunt, kuhu mahub ainult ühepereelamu, aga tahaks midagi suuremat? Pole probleemi, ehita krunt soovikohaselt täis, koli koos teiste tuttavatega sisse ning oledki seisus, kus linnaosal on lihtsam sinu omavoliga leppida, kirjutab Ekspresskinnisvara.

Nii on tegutsetud Haabersti linnaosas Lillevälja tänaval. Luba oli isikutel ainult kahekorruselise ühepereelamu rajamiseks, kuid korraga laiutab väiksemate majade vahel kuue korteriga kolmekorruseline elamu. Praeguseks on välja ehitatud ka neljas – katusekorrus, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ehitusjärelevalve, linnaosa halduskogu, linnaosavanem ja linnaosaarhitekt on kortermaja üle juba aastaid pead murdnud, kuid olukorra lahendamine on nende haardest väljunud. Haabersti linnaosa vanem Viktor Vassiljev pöördus abipalvega linnavalitsuse poole, et sealt antaks hinnang: kas mõttekam on objekt tagantjärele seadustada või tellida buldooser, mis ebaseadusliku palee maha võtab.

„Me ei taha sellist nahaalsust seadustada. Aga lammutada ka nii lihtsalt ei saa, sest seal elavad ju inimesed sees, kes on võib-olla heauskselt sinna korteri ostnud,” kurtis Vassiljev. „Kui me saadaksime nüüd buldooseri peale, siis mis neist saab, sest peremees tõmbab nende papiga uttu.”

Üks Lillevälja 14 elanikest Maksim Velitško rääkis, et nii tema kui ka teised elanikud ootavad juba mitu aastat detailplaneeringu tagantjärele kehtestamist. Tema väitel pole majas siiski ulja kinnisvaraäriga tegeletud, vaid inimesed ehitasid lihtsalt endale kodu, mis siis, et lubatust kõvasti suurema.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785