1. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara lunastas võlakirjad täies mahus

Pikalt makseraskustes sipelnud Q Vara müüs kogu oma kinnisvaraportfelli Araabia Ühendemiraatide naftaärimehele ning maksis täna võlakirjainvestoritele välja 78 miljonit krooni.

"Jõudsime tõesti rahalaeva ära oodata," kommenteeris Q Vara juht Alo Lillepea ehitusuudised.netile. Lillepea lisas, et ettevõtte saneerimise järele pole enam vajadust, kuna projektide müügist laekunud summa katab täielikult kõik kinnisvarafirma kohustused.

Q Vara viimane saneerimiskava lubas vähendamata jätta vaid pankade põhinõuded ja intressinõuded, mis olid tagatud Q Vara varale seatud hüpoteekidega. Kõigi teise võlausaldajate, välja arvatud investorite, põhinõudeid plaaniti vähendada 50% võrra. Võlakirjainvestorite põhinõudeid oleks kärbitud 34%.

„Maksame ka teised võlad viimse sendini ära, sest meile ei meeldi võlgu olla ega kellegagi kohut käia. Võlgu elamine kurnab,“ rääkis Lillepea.

Q Vara kinnisvaraportfelli omandanud ärimehe nime ei soostunud Lillepea ütlema. „Eks see ole registritest varsti näha, teeme peatselt ka börsiteate,“ sõnas mees.

Kinnisvarakontserni saneerimisnõustaja Ene Ahas tunnistas, et Q Vara on tõesti saneerimiskava tagasi võtnud ning alustanud raha väljamaksmist. „Mul on tegelikult hea meel, et nii läks. Meil on hulka muret vähem ja saneerijate maine ei saa samuti kannatada,“ kommenteeris ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785