Mürakas korrusmaja kerkib linlaste vastuseisust hoolimata

Kesklinnas Uue Maailma asumis võidakse varsti vastu võtta detailplaneering, millele naabrid seisavad vastu kavandatud hoone suuruse tõttu. Lisaks valmistab elanikele muret planeeringu seotus maadevahetusafääriga.

Kristiina 12 tühjale kinnistule kerkiks veel kehtestamata planeeringu kohaselt kuni viiekorruseline 15 korteriga elamu, kirjutab Eesti Päevaleht.

2005. aastal maadevahetuse käigus OÜ Woody omandusse läinud kinnistu planeering ei leidnud heakskiitu kohalikelt elanikelt ega kesklinna halduskogult, linnaplaneerijad ei võtnud aga arutelu peatamise soovitust kuulda.

Lühidalt – Uue Maailma selts juhtis Kesklinna halduskogu tähelepanu, et detailplaneeringu juriidiline alus on habras, kuna Kristiina 12 kinnistu on seotud maadevahetuse protsessiga, mille kohta kohus pole veel otsust langetatud ja seega pole kinnistu omanik päris kindel. Samas küsimuses pöördus riigiprokuratuuri planeeringu vastu seisnud perekond Ollo esindaja Anne Ollo.

Halduskogu otsustas arutelu seisata. Linnaplaneerimis- ja maakomisjoni esimehe Anna-Greta Tsahkna sõnul polnud mullusuvine otsus „võib-olla küll kõige juriidilisemalt argumenteeritud, kuid siiski lähtus inimlikest põhjendustest. Kuna aga halduskogu otsused on soovituslikud, siis linnaosa pidas paremaks detailplaneeringu menetlemisega edasi minna,” nentis ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed