26. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ehitajad Ukrainas orjatööl

„Katkuks” kutsutud ärinaine peibutas Eesti ehitajad Odessasse villasid ehitama. Kohapeal pidid mehed tasuta tööd tegema, sest muidu oleksid bandiidid nad läbi peksnud.

„Hoiatati, et ta on veidi omapärane. Näeb välja väga mehelik, kannab pükse ja ropendab räigelt.” Nii meenutab ehitusettevõtja Vladimir Z. viie aasta eest toimunud esimest kohtumist tallinlanna Evi-Julia Stumbrisega, kirjutab Eesti Ekspress.

Vladimiri sõnul hakkas Evi toona palkmaju Ukrainasse vahendama ning kolis peagi ise Odessasse. Kolm aastat tagasi käis Vladimir Evi tellimusel seal katuseid panemas. Töö sai tehtud ja töötasu maksis naine talle kokkulepitud summas.

2008. aasta suve algul pakkus Evi Vladimirile meelitavat tehingut: naisel oli Odessas neli ehitusobjekti, kuhu vaja ehitusbrigaade. Meeste palk 1000 eurot kuus. Vladimir läks oma parimate meestega kohale. Töö algas, kuigi lepingute asemel lubas naine kokkulepitud summasid üksnes suusõnaliselt.

Evi tutvustas Vladimirile ka oma „katust” – Anatolit, kes sõidab parempoolse rooliga valge Jaapani autoga ning töötab Ukraina julgeolekuteenistuses SBU. Vladimir vahetas Anatoliga visiitkaardid. Neljasilmajutu käigus tuli välja, et julgeolekumees kasseerib „probleemide lahendamise” eest poole Evi sissetulekust.

Vladimir naasis järgmise brigaadiga, ülesandeks renoveerida ühe kindrali eramu. Pererahvale tegi muret, et 1930-ndatel rajatud maja muudkui praguneb. Selgus, et sellel puudus vundament.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785