25. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitaja kaebas temaga vägikaigast vedanud majaomanikud kohtusse

Saaremaale Kaarma valda 2007. aastal maja ostnud inimesed on sellest ajast alates vedanud vägikaigast maja ehitajaga, sest ostetud maja ei vasta esialgsele projektile ning firma keeldub parandusi tegemast.  

Mittevastavust on kinnitanud järelevalveteenust pakkuva firma Ösel Consulting insenerid ning Kaarma valla ehituse peaspetsialist Peeter Arikas, kes samas teostas selle ehituse juures ka eraettevõtjana omanikujärelevalvet, kirjutas Oma Saar.

Nüüd on hoopis ehitaja Estec Invest OÜ maja ostjad kohtusse kaevanud maksmata arvete pärast, mis on esitatud tööde eest, mida kas pidanuks projekti järgi nagunii tehtama või mida ostjad tellinudki pole.

Omanike sõnul on maja, mitmeid vigu nagu näiteks teisel korrusel asuv lapse toa põrand vetrus nagu mõni õhem sild, põrand vajus ja põhjus peitus selles, et projektis ettenähtud betoonist vahelae asemel oli see puidust.

Elanikud avastasid ka, et vannitoas ei olnud trappi, vannitoa põrand ei vastanud nõuetele, oli liiga kõrge ja mahaläinud vesi valgus uksest välja. Majal puudus drenaaž ning välisukse vahelt paistis valgus läbi, kui uks kinni oli ning trepikäsipuud on paigaldamata siiani.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785