Ehitaja kaebas temaga vägikaigast vedanud majaomanikud kohtusse

Saaremaale Kaarma valda 2007. aastal maja ostnud inimesed on sellest ajast alates vedanud vägikaigast maja ehitajaga, sest ostetud maja ei vasta esialgsele projektile ning firma keeldub parandusi tegemast.  

Mittevastavust on kinnitanud järelevalveteenust pakkuva firma Ösel Consulting insenerid ning Kaarma valla ehituse peaspetsialist Peeter Arikas, kes samas teostas selle ehituse juures ka eraettevõtjana omanikujärelevalvet, kirjutas Oma Saar.

Nüüd on hoopis ehitaja Estec Invest OÜ maja ostjad kohtusse kaevanud maksmata arvete pärast, mis on esitatud tööde eest, mida kas pidanuks projekti järgi nagunii tehtama või mida ostjad tellinudki pole.

Omanike sõnul on maja, mitmeid vigu nagu näiteks teisel korrusel asuv lapse toa põrand vetrus nagu mõni õhem sild, põrand vajus ja põhjus peitus selles, et projektis ettenähtud betoonist vahelae asemel oli see puidust.

Elanikud avastasid ka, et vannitoas ei olnud trappi, vannitoa põrand ei vastanud nõuetele, oli liiga kõrge ja mahaläinud vesi valgus uksest välja. Majal puudus drenaaž ning välisukse vahelt paistis valgus läbi, kui uks kinni oli ning trepikäsipuud on paigaldamata siiani.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed