27. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rehe: sundmüügid ei näita majanduslanguse ulatust

Sampo Panga tegevjuht Aivar Rehe ütles ehitusuudised.net-le, et sundmüükide hulk ei näita, kui halvasti läheb laenuturul või majandusel üldiselt.

"Me pea eraldi spetsiifilist statistikat sundmüükide kohta. Suur osa alustatud täitemenetlustest lõppeb ilma reaalse sundmüügita. Täitemenetlus on lahendustest viimane, kui miski muu enam ei toimi. Seepärast ei näita toimunud sundmüükide arv majanduslanguse või võlaprobleemide tegelikku ulatust,“ märkis Rehe.

Tema sõnul ei tegele pangad sündmüügiga, eesmärk on võlgade probleemide lahendus. „Me peame arvestust võlgade ja nende lahenduste üle,“ sõnas ta.

Swedbank teatas ehitusuudised.net-le, et sundmüükide arv on viimastel kuudel küll pisut kasvanud, ent mingit märkimisväärset trendi siiski välja tuua ei saa. Numbreid avaldama nad ei soostunud.

Nordea Pank Eesti juhatuse liige Ivar Kallast märkis, et täitevmenetluses tagatisvara müük ei ole pankade jaoks uus trend. Tegemist on erapooletu müügiprotsessiga, mille kaudu on müüdud ja müüakse ka edaspidi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785