29. september 2008
Jaga lugu:

Turu aktiviseerumine sõltub pankadest

Mikro Kinnisvara maakler Pille-Triin Urb ütles ehitusuudised.net-le, et turu aktiviseerumine sõltub pankade laenuvõimest ja -tahtest.

Ega ostjad kuhugile kadunud ei ole. Kahjuks jääb palju tehinguid vormistamata just selletõttu, et kliendid hindavad oma laenuvõimet üle. See on asja üks pool. Teine küsimus on selles, et kas on turul on ikka piisavalt kvaliteetset kinnisvara.

Enamik uusi ja täna realiseerimata kortereid on arendusprojektides, mis ehitatud just nn buumiajal ning nende asukohad, arhitektuursed lahendused, siseplaneeringud ja ka hinnatase ei kannata mitte mingit kriitikat.

Tänane ostja on tunduvalt nõudlikum, kui see, kes odava laenuga buumiajal ükskõik, mida ostis. Täna teatakse väga täpselt, mida tahetakse. Tihti, aga need müüki rippuma jäänud objektid lihtsalt ei vasta kaugeltki nendele kriteeriumitele. Kesklinna piirkonnas on kindlasti täna võimalik arendada väga kvaliteetset kinnisvara ja sellele tootele on olemas ka klientuur, õnneks on paar sellist projekti lähiajal ka tulemas.

Äärelinna piirkondades ja nn. magalarajoonides on nii palju müümata kortereid uskumatult kõrgete hindadega et lähiajal ei näe ma küll mitte mingit põhjust, miks peaks neid veel juurde rajama v.a. juhul, kui arendajad suudaksid välja tulla nn. säästuprojektidega, kus näiteks ruutmeetri hind ei ületaks 16 000 kr/ruutmeeter.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee