7. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Tornimäe lukskorterite hinnad langenud kaks korda?

Tornimäe majas 30 korrusel müüb Merko korterit 60 000 krooni ruutmeeter, ent kaks aastat tagasi tõusid oksjonil selle korruse korterite hinnad isegi üle 130 000 krooni.

Portaalis city24.ee üleval olevas kuulutuses müüakse Tallinnas Tornimäe 7 asuvas majas 30. korrusel kahetoalist korterit, mille ruutmeetri hind on 131 250 krooni. Merko Ehituse enda kodulehel on üleval kuulutus, kus müüakse samuti kahetoalist korterit samas majas ja samal korrusel, aga ruutmeetri hind on 60 000 krooni.

Merko esindajaAlmar Otter ütles, et tegu on erinevate korteritega. Otteri sõnul müüdi ülemiste korruste kortereid omal ajal oksjonil, kus hinnad kerkisid isegi üle 130 000 krooni. Ta ei osanud kommenteerida, kes selle hinnaga korterit praegu müüb, ent arvas, et müüja püüab saada tagasi seda raha, mis tol ajal ostuks kulutuas.

Nüüd on turusituatsioon teine ning Merko müüb ainsat korterit, mis sel korruselveel müümata jäi 60 000 krooni ruutmeeter.

Siiski ei soostu Otter väitega, et nagu oleks hind langenud kaks korda. Ta rõhutab, et kaks aastat tagasi 30 korruse korteritele hinda ei määratudki, vaid hind kujunes oksjoni käigus.

Ta lisab, et Merko enda poolt müüdav korter on ka kehvema vaatega, ent möönab, et ka selle korteri hinda on langetatud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785