24. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omanike keskliit kihutab gaasi hinnatõusu vastu

Homme kaebavad mitmed majaomanikud Eesti Gaasi hinnatõusu kooskõlastanud Konkurentsiameti otsuse Tallinna halduskohtusse, teatas hohtusseminekut õhutanud Eesti Omanike Keskliit.

Eesti Omanike Keskliidu (EOKL) kodulehel www.omanikud.ee ja kontoris Narva mnt 5-73 saab tänasest tutvuda Advokaadibüroos Ruus, Koch ja Vabamets koostatud gaasi hinnatõusu vaidlustamise tüüpkaebusega.

Tüüpvormi kasutamine ja selle kohtule esitamine ei käi ühelegi tavakodanikule ega korteriühistule üle jõu ning sellega kaasnev 80kroonine riigilõiv pole kaelamurdev, leiab Omanike keskliit.

Eelnevalt nõudis Omanike keksliit tutvumiseksKonkurentsiameti kooskõlastuse otsust, kuid amet avaldas 24-leheküljelisest gaasi hinna kooskõlastuse otsusest vaid kaks lehekülge. Ülejäänud info salastamist põhjendasid ametnikud ärisaladuse kaitsmisega.

„Selline praktika on vastuolus haldusõiguse üldprintsiipidega,” kommenteeris Omanike keskliidu peasekretät TaaviMadiberk.

Omanike keskliiduhinnangul vaatas Konkurentsiamet Eesti Gaasi suuromanikuGazpromitegevusele läbi sõrmede, ehkkiGazpromi suurosalusele Eesti Gaasis onkorduvalt viidanud ka ELi konkurentsivolinik Neelie Kroes.

„Eesti Gaasi kui monopolistliku universaalteenuste pakkuja hinnakujundus on täna läbipaistmatu. Tuletame meelde, et erinevalt naftast puudub gaasil maailmaturuhind,“ lisas Madiberk.

Eesti Omanike Keskliit koondab üle 11 000 maja- ja korteriomaniku.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785