29. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi kalleim maja läks müügiks 83 miljoni krooniga

Sel aastal on Rootsis müügiks läinud mitu ülikallist maja. Nii näiteks leidis omale uue omaniku Stockholmist põhjas äärelinnas Danderydis asuv maja – 49 miljoni Rootsi krooni ehk 83 miljoni Eesti krooni eest.

Kinnisvararegistri andmetel müüdi hinnalt teise hoonena Stockholmi külje all saarestikus olev suvemaja, mille eest käidi välja 38 miljonit Rootsi krooni ehk pea 65 miljonit Eesti krooni, kirjutas e24.se.

Vahemikus 20-27,5 miljonit Rootsi krooni on aga müüdud mitu-mitu maja.

Kinnisvarabüroo Wrede & Co juht Ulrika Wrede rääkis, et nõudlus kõrgklassi hoonete järele on suur. Näiteks müüs ettevõte hiljuti 20 miljoni Rootsi krooni eest maha maja, mille müügihind oli alguses seatud 15 miljoni peale.

Wrede sõnul ei ole selliste hoonete turul hinnatundlikkust märgata, kuna nõudlus luksuslike villade järele on hea, pakkumine aga alati väga piiratud.

Richard Lagerling kinnisvarabüroost Lagerlings lisas, et kallima ruutmeetrihinnaga lähevad müügiks just suuremad pinnad. Hinnatud on 300-400 ruutmeetrised elamispinnad. Lagerlingsi büroo hinnarekord on 135 000 Rootsi krooni (pea 230 000 Eesti krooni) ruutmeetrist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785