4. aprill 2008

Linnavalitsus sööb pensionärid maamaksuga vanalinnast välja!

"Maamaks on kui karistus, tundub, et pensionäre üritatakse kesklinnast välja süüa! Ja linnavalitsus millegipärast sellest avalikult ei räägi, et alla 200 ruutmeetri eest hüvitist ei makstagi," ütles Toomas Lasmann, kes peab tasuma maamaksu üle 6000 krooni.

Pensionärid Anne ja Toomas Lasmann on Tallinna vanalinnas Uue tänava korteris elanud 35 aastat, nüüd peavad nad röögatu maamaksu pärast plaani korter maha müüa ja maale kolida, kirjutas SL Õhtuleht.

"Nii et varsti te minu häält enam teles ei kuule. Täitsa tõsiselt kohe," räägib Toomas Lasmann, "meie maamaks vanalinnas on tänavu 6350 krooni, mullu oli 2540 krooni. Kui sul on rohkelt pinda, siis aitab linn vanainimesel maamaksu tasuda. Aga minul on normaalne kolmetoaline korter ja pean maksma täie rauaga. Kus on loogika? Mis kohaga mõtleb linnavalitsus? Meid aetakse kodunt, mille oma kätega ehitasime ja kus oleme pool elu elanud, lihtsalt välja! Me oleme sunnitud Tallinnast lahkuma. Muud võimalust ei ole."

Ta räägib, kuidas pere 35 aastat tagasi ise korteri pööningust välja ehitas, nüüd ta kahetseb, oleks tookord teadnud, et sellist maamaksukirvest vibutama hakatakse, võinuks ka pool keldrit endale krahmata, siis ehk saanuks maamaksuvabastust.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688