21. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muuseumilt nõutakse üle poole miljoni maamaksu

Tallinn ei võta maamaksu endale kuuluva lauluväljaku, Kadrioru pargi, botaanikaaia ega loomaaia ala eest, see-eest viimasest üle tee asuvalt vabaõhumuuseumilt nõutakse maksu täie rauaga.

Tallinna Lauluväljaku juht Riho Rõõmus seletab, et neile kuulub maad veidi alla 30 hektari, sellest enamiku omanik on linn, 85hektarilise Kadrioru pargi maale ei kulu samuti sentigi, tasu kogu pargi maa-ala eest oleks väga soolane, kirjutas SL Õhtuleht.

Ka teletorni ja Pirita jõe vahel laiuv botaanikaaed ei maksa maamaksu, neile kuulub 123 hektari suurune krunt, samuti on maamaksust prii Veskimetsas olev loomaaed, maksu ei tasu ka lasteaiad ja koolid, mis on linna maal, samuti on sellest priid linnateater ning linnamuuseum.

Ilmselt ühe suurema arvetest sai Rocca al Mares asuv Eesti Vabaõhumuuseum, millel on maad 80 hektarit, mullu, kui Tallinnas olid maa hinnad veel odavamad, tasuti krundi eest 250 000 krooni, sama summa on nähtud ette ka selle aasta eelarves.

"Tänavune maamaks on aga ligi 400 000 krooni suurem ehk 616 992 krooni, meil seda raha ei ole küll kusagilt võtta ning oleme sellest teada andnud ka kultuuriministeeriumile," tunnistab direktor Merike Lang.

"Ministeerium püüdis küll pealinnaga läbi rääkida, aga me oleme riigiasutus ning sissepääs piletiga," teatab Lang, "loomaaed ja botaanikaaed on munitsipaalasutused, meie aga allume riigile."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785