13. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakveres ja Tartus avatakse uued kaubanduskeskused

Tänavu avatakse suurimad kaubanduskeskused Rakveres ja Tartus, kirjutab OÜ Brem Kinnisvarabüroo tegevjuht Anti PurreEestiäripindade analüüsis.

2008. aastal valmivad kaubanduskeskused rekordeid ei löö, olles samas suuremate osas igati arvestatavad: ligi 28 000ruutmeetrise pinnaga Põhjakeskus Rakveres ja Tasku vabaajakeskus Tartus. Tasku plaanitakse avada 2008. aasta augustis ning Põhjakeskus täielikult käesoleva aasta sügisel.

Kui Ida-Eestison aasta mastaapseim projekt Rakvere Põhjakeskus, siis teiste linnade seas paistab silma Pärnu, kus käesoleva aasta jooksul valmib kaks olulist projekti. Pärnu Kontserdimaja kõrval avatakse tänavu koos parkimismajaga 30 000 ruutmeetrini ulatuva kogupinnaga uus kaubanduskeskus. Suvepealinnas loodetakse sel aastal avada ka Port Arturi kaubamaja laiendus, mis suurendab hoone kogupinda rohkem kui 16 000 ruutmeetrini.

Tartus avatav Tasku on lisaks suurusele (ehitusmaht koos kobarkino ja konverentsikeskusega 42 000 ruutmeetrit) aasta üks põnevamaid projekte, kuna sisaldab Lõuna-Eesti esimest kobarkino ja regiooni suurimat konverentsikeskust, mis on kaubanduskeskuste võtmes seni ainulaadne kontseptsioon.

Sel aastal loodetakse valmis saada ka Saaremaa suurim, 16 000ruutmeetrise pinnaga kaubanduskeskus Kuressaares.

Pealinna sel aastal lisanduvatest kaubanduspindadest on kõige suurem projekt plaanide kohaselt kevadel valmiv Rocca Al Mare keskuse 20 000 ruutmeetri suurune laiendus.

Lisaks valmib nii Tallinnas kui pealinnast väljaspool mitmeid väiksemaid projekte, näiteks kerkib Põlvasse 60 miljonit krooni maksev 3000ruutmeetrise kaubanduspinnaga keskus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785