12. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljar Arakas: Arco Vara bilansiga on kõik korras

Arco Vara juht Viljar Arakas astus tagasi, kuna firma suuromanikud Arti Arakas ja Richard Tomingas sekkusid liialt tegevjuhtimisse. Samas kinnitas Viljar Arakas, et firma bilansiga on kõik korras.

„Suuromanikud on kogemustega mehed ja nende tahe ettevõtte operatiivtegevusse sekkuda on mõistetav, kuid kontserni tegevjuhina pean seda põhjendamatuks,” kommenteeris Viljar Arakas pressiteate vahendusel.

Telefonitsi kinnitas Viljar Arakas Aripaev.ee-le, et nõukogu sekkumine tegevjuhtimisse oli tema lahkumise peamiseks põhjuseks.

Viljar Araka ja nõukogu erimeelsused puudutasid operatiivjuhtimist ja taktikalisi küsimusi. Viljar Arakas märkis, et Balkani riikide kinnisvarasektor areneb praegu siinsest kinnisvarastkiiremini ning Eesti kinnisvaraturg on jahtunud oodatust kiiremini.

Kuna Arco Vara on börsiettevõte, ei soostunud Viljar Arakas nägemuste erisust üksikasjalikumalt avaldama. „Arco Vara strateegias ja lubadustes ei muutu midagi,“ lisas ta.

„Minu otsus tagasi astuda oli puhtalt pragmaatiline,“ kommenteeris Viljar Arakas ajakirjaniku kahtlust, ega tagasiastumine tulenenud äkki logisema hakanud bilansist. „Meie kolmanda kvartali tulemused olid kõigi aegade parimad ja bilansiga on kõik korras. Ära näe tonti seal, kus seda pole,“ lisas Arakas.

„Minu edasised plaanid on suurepärased. Mul on kaks tütart, üks kahe ja poole aastane ning teine ühekuune. Minu pingelise töö tõttu pole nad oma isa praktiliselt näinudki. Kavatsen lähemas tulevikus tegeleda perega,“ valgustas Viljar Arakas oma edasisi plaane.

„Olen 28aastane ja pensionilejäämise juttu pole, küll ma varsti midagi huvitavat leian,“ lisas Arakas pärast pisukest mõtlemispausi. „Ma pole olnud kiire töökohtade vahetaja, aga Arco Varas on saanud juba ka viis aastat oldud.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785