Laopinda on mõistlikum omada kui rentida

Ehkki arendajad on valmis ehitama tellija
soovidele vastava laopinna, leiavad hulgimüüjad siiski, et kindlam on ise ladu
omada kui rentida.

Uus Maa Kinnisvarakonsultantide äripindade maakler Rene Kasela soovitas alustada laopinna otsinguid kuus kuud enne reaalse vajaduse tekkimist. Sedasi on võimalik tutvuda projektidega, kus ehitustegevus ei ole jõudnud lõppfaasi, et vajadusel projektis veel muudatusi teha.

"Ehkki meie praegune ladu rahuldab meie vajadused, on meil plaanid ja projektid ning käivad läbirääkimised uue lao ehitamiseks," ütles Estover OÜ tegevjuht Kai Rimmel. "Oleme logistiliselt väga soodsas asukohas - Paneeli tänaval Tallinnas -, kus meil on võimalus laieneda. Juurdeehituse tulemusel saame 40 protsenti laopinda juurde."

Rimmel on kalkuleerinud rendi ja ise investeerimise kulusid ning leidnud, et rentides ettevõte rahaliselt kindlasti midagi ei kaota.

"Ega laopinnast puudust ei ole, neid pakutakse küll," lausus Baltyre Eesti ASi juhataja Heiki Kulu. Baltyre ehitas endale hooned ise, kuid ruumist jäi väheks. "Põhiline probleem on see, et laod ei ole meile logistiliselt sobivad," tõdes ta. "Ladu peab olema kontori lähedal. Meil ei ole igas laos laomeest, siis on kergem kaupa väljastada. Praegu rendime ladu kaugemal ja see ei ole mugav."

Kulu hinnangul on pikemas perspektiivis kindlasti parem omada oma kinnisvara. "Meil on kontor, töökoda ja ladu ühes kohas - selliseid pindu koos rentida ei saa," oli Kulu veendunud.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed