26. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laopinda on mõistlikum omada kui rentida

Ehkki arendajad on valmis ehitama tellija soovidele vastava laopinna, leiavad hulgimüüjad siiski, et kindlam on ise ladu omada kui rentida.

Uus Maa Kinnisvarakonsultantide äripindade maakler Rene Kasela soovitas alustada laopinna otsinguid kuus kuud enne reaalse vajaduse tekkimist. Sedasi on võimalik tutvuda projektidega, kus ehitustegevus ei ole jõudnud lõppfaasi, et vajadusel projektis veel muudatusi teha.

"Ehkki meie praegune ladu rahuldab meie vajadused, on meil plaanid ja projektid ning käivad läbirääkimised uue lao ehitamiseks," ütles Estover OÜ tegevjuht Kai Rimmel. "Oleme logistiliselt väga soodsas asukohas - Paneeli tänaval Tallinnas -, kus meil on võimalus laieneda. Juurdeehituse tulemusel saame 40 protsenti laopinda juurde."

Rimmel on kalkuleerinud rendi ja ise investeerimise kulusid ning leidnud, et rentides ettevõte rahaliselt kindlasti midagi ei kaota.

"Ega laopinnast puudust ei ole, neid pakutakse küll," lausus Baltyre Eesti ASi juhataja Heiki Kulu. Baltyre ehitas endale hooned ise, kuid ruumist jäi väheks. "Põhiline probleem on see, et laod ei ole meile logistiliselt sobivad," tõdes ta. "Ladu peab olema kontori lähedal. Meil ei ole igas laos laomeest, siis on kergem kaupa väljastada. Praegu rendime ladu kaugemal ja see ei ole mugav."

Kulu hinnangul on pikemas perspektiivis kindlasti parem omada oma kinnisvara. "Meil on kontor, töökoda ja ladu ühes kohas - selliseid pindu koos rentida ei saa," oli Kulu veendunud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785