Viru hotelli omanikud ja linnavalitsus otsivad ühist keelt

Uus Viru esindajatega kohtunud abilinnapea
Taavi Aasa sõnul otsustati saamata jäävale ehitisele audiitorhinnang
tellida.

"Selle objektiivse hinnangu põhjal saame leida mõlemaid osapooli rahuldava lahenduse," ütles Aas. "Tundub, et mõlemad osapooled on huvitatud olukorra rahumeelselt, kokkuleppe teel lahendamisest."

Tallinna linnavalitsus kehtestas Viru väljak 4 kinnistule ehituskeelu ning on teinud linnavolikogule ettepaneku Viru väljaku detailplaneering Viru hotelli juurdeehituse osas kehtetuks tunnistada, teatas Tallinna pressiteenistus.

Viru väljaku detailplaneering näeb ette Viru väljak 4 kinnistu täiendava hoonestamise kuni 17-korruselise juurdeehitusega. Selles osas detailplaneeringu kehtetuks tunnistamist on toetanud erinevad ametiasutused (sh Tallinna kesklinna balitsus, rahvusvaheline mälestiste ja kultuuriväärtuslike paikade nõukogu ICOMOS, muinsuskaitseamet, Tallinna kultuuriväärtuste amet, Tallinna keskkonnaamet jt), samuti on paljud üldsuse esindajad pidanud kavandatud juurdeehitust Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, Viru hotelli hoone ja riikliku looduskaitse alla võetud Tammsaare pargi vahele sobimatuks ja avalikke huve riivavaks.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul annab Viru hotellile juurdeehituse rajamisele antud keskkonnamõju hinnang selge sõnumi, et selle ehitamine kahjustaks igal juhul kaitsealust Tammsaare parkining seega ei saa selle ehitamist lubada.

Samas Taani ja Soome keskkonnauuringute ettevõtted KHR arkitekter ja Ramboll Finland ei näe Viru laienduses ohtu Tammsaare pargile ega Tallinna keskkonnale.

„Saamaks neutraalset hinnangut Tallinna Linnavalitsuse tellitud ja kinnimakstud mõjuuuringule tellisime analoogse uuringu rahvusvahelistelt ekspertidelt,” teatas Pontos OY direktor Yrjö Vanhanen. Raportis leitakse, et arvestades Tammsaare pargi igapäevast ülerahvastatust, on pargi taimestiku praegune olukord üsna hea.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed