15. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Makk: põhjendamatu on arvamus, et vaid loll ostab kinnisvara

Newsec Eesti haru juhi Olev Mait Makki sõnul on põhjendamatu hirm ja arusaam, et vaid loll ostab kokku kinnisvara, tema sõnul aitavad uued lahenduse kinnisvaraturul seda psühholoogilist barjääri ületada.

"Põhjendamatu onhirm ning arvamus, et ainult loll ostab kinnisvara. Selliseid pakkumisi, nagu Arco Vara Kodukolde projektiga teeb, on vaja ka juba seepärast, et psühholoogilisest barjäärist üle saada. Säärased pakkumised avardavad turgu," kommenteeris Makk.

„Selle asemel, et oodata ja istuda korteriportfelli otsas, võiksid arendajad laiendada ostjate ringi tehes huvitavaid pakkumisi. Kas siis koduvahetusteenuse näol või pakkude neile, kes on kimpus korterit sissemaksu võrra soodsamalt,“ lisas Makk.

Makkei hinda selle ettevõtmise riske kuigi suurteks. Ainuke oht peitub Makki sõnul selles, et vanade korterite ostmisega võib Arco Vara endale tekitada liiga suure vanade korterite portfelli. “Kui järelturg aheneb veelgi, siis üksikisikute probleem võib akumuleeruda Arco Vara probleemiks. Kuid ma usun, et seda tehakse mõistlikkuse piires ning pannakse limiidid. Kui Arco oskab seda suunata ja juhtida, siis on ka need riskid kontrolli all,“ märkis Makk.

"Kui nad toetavad omafinantseerimist, mis on probleemiks paljudele peredele, siis võtab nii pank kui Arco Vara endale riski. Kui konkreetne isik muutub maksevõimetuks, siis pank tuleb nulliga välja, kuid Arco peaks kandma kahju. Kuid ma usun, et Arco Vara hindab kliente ning nagu aru sain, siis see pakkumine on suunatud suurema sissetulekuga inimestele. Eluasemelaenu peetakse üleüldse madala riskiga laenuks,"kommenteeris Makk võimalikke riske.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785