14. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalleimad korterid on Monacos

Global Property Guide'i andmetel on praegu kalleimad korterihinnad Monacos.

Teisel kohal on Kesk-Londoni ja kolmandal kohalmuu Londoni korterihinnad. Kuuendal kohal edetabelis on Moskva. Kuigi rendipinna tootlus Moskvas tundub üsna kõrge ja atraktiivne, tuleb meeles pidada ka kõrgendatud riski, kirjutas ajakiri Profit.

Siiski on veel Euroopas ka atraktiivseid mõistlikult hinnatud piirkondi nagu näiteks Berliin, Bratislava ja Varssav, mille kinnisvarahindadele oodatakse lähitulevikus arvestatavat kasvu.

Võrdlused kinnitavad taas, et Baltikumi kinnisvarahinnad ei ole enam märkimisväärselt odavad. Kalleim ruutmeetri hind on Leedus, kus samas üüripindade rentaablus on suhteliselt madal.

Paljudes linnades on üürihinnad aga hetkel 20 aasta madalaimal tasemel. Samuti on suured kõikumised rendipindade tootluses. Kui ruutmeetri tootlus Iirimaal on vaid 4%, siis näiteks Poolas ulatub see 13%. Kuigi Amsterdami, Pariisi, Müncheni ja Brüsseli rendipindade tootlus on kõrge, on ka antud piirkondades kõrged maksud. Samas ei jõua pea kuskil Euroopas rendihindade tootlusprotsent järgi kinnisvaraturu kasvule. Global Property Trust peab aga ohuks, kui rendipindade tootlus peaks langema alla 4%.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785