16. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara maakler kasutas müügiks võõrast maja

Et kinnisvarabüroo Arco Vara maakler pildistas luba küsimata võõrast maja samasse elamurajooni kerkiva sarnase hoone müümiseks, saabusid pildistatud maja omaniku ukse taha tülikad ostjad.

Pärnumaal Tahkuranna vallas elav Svetlana Platonova pidi sügisel šoki saama, kui ühel õhtul lasi ta maja uksekella kaks võõrast naist, kirjutas Pärnu Postimees.

“Naised ütlesid, et tulid mu maja vaatama,” meenutas Platonova. “Nad näinud ajalehes Pärnu Börs kuulutust, milles pakutakse minu maja müüa, ja tulid nüüd vaatama.”

Platonova, kel polnud kavas oma kodust loobuda, avastas asja uurides, et kinnisvarabüroo Arco Vara müüb nii Pärnu Börsi kui Interneti ja kaubanduskeskustes olevate teadetetahvlite vahendusel Tahkuranna vallas 2007. aasta kevadel valmivat ühekorruselist elamut looduskaunis asukohas. Müügikuulutuse juurde on pandud luba küsimata tehtud foto Platonova majast. Nii on maja müügis olnud vähemalt pool aastat.

“Võtsin ühendust Arco Vara maakleri Merle Siiglaga, kes seda maja müüb,” meenutas Platonova. “Nõudsin, et ta võtaks müügikuulutuse juurest minu maja foto ära. Internetist ja ajalehest võeti pilt ära, aga Kaubamajakas Arco Vara stendil on pakkumine vanal kujul edasi, Siigla ei kavatse fotot sealt ära võtta.”

Pärnumaa naine eksis, sest peale Kaubamajaka stendi oli veel eilegi tema maja müügis Arco Vara kodulehel Internetis.

Siigla tunnistas, et võõraste majade pildistamine ei ole kinnisvaraäris igapäevane praktika.

“Sinna elamurajooni ehitatakse täpselt samasugused majad, et ostjad valmivast majast mulje saaksid, lisasin foto,” seletas Siigla. “See oli viga, ei osanud sellist probleemi ette näha. Oleme aeg-ajalt kasutanud arendusprojekti juures teiste majade fotosid ja reeglina pole ühesugused majad eristatavad.”

Maakler kinnitas, et Kaubamajaka stendilt võeti Platonova maja foto ära kolmapäeval.

“Meil jäi kokkulepe, et foto jääb Kaubamajakasse stendile pühapäevani,” märkis Siigla. “Aga meil tekkis vist väike keeleprobleem, ta käis kolmapäeval meil kontoris ja pärast seda võtsime Kaubamajaka stendilt foto maha.”

Et fotod olid endiselt üleval Internetis, tuli Siiglalegi üllatusena. “Lasin need sealt juba ammu maha võtta, imelik, et fotod on endiselt üleval,” imestas maakler, kes lubas pildid Arco Vara kodulehelt eemaldada eilse päeva jooksul.

Siigla tõdes, et ta saab Platonova ärritusest aru ja tal on juhtunu pärast kahju.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785