13. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara loobub spaa ehitamisest

Arco Vara ja Holiday Club lõpetavad ühise SPA projekti, teatasid ettevõtted.

Skandinaavia puhkekeskuste operaator Holiday Club ja Baltimaade suurim kinnisvaraettevõte Arco Vara leppisid kokku, et loobuvad ehitushindade järsu tõusu tõttu kavast rajada Tallinna kesklinna mereäärne spaa-hotell.

Esimese kava järgi pidi spaahotell avatama 2007. aasta esimeses pooles.

Arco Vara Eesti arendusprojektide juhi Veiko Pedoski sõnul on majanduskeskkond ehitusturul toimuva tõttu oluliselt muutunud ja algselt planeeritud kujul projekt ei realiseeru. „Selline tuuleveskitega võitlemine ei oleks kedagi õnnelikuks teinud. Me otsime sellele atraktiivsele piirkonnale uut profiili ja arvestame siin kindlasti piirkonna eripära ja avaliku huviga,” sõnas Pedosk.

“Kuigi meil oli Arco Varaga siduv kokkulepe ja ka ehitusluba spaa-hotelli jaoks, on ehituskulud kasvanud nii suureks, et otsustasime koos projektist väljuda,” ütles Holiday Club Resorts OY president ja juhatuse esimees Vesa Tengman. “Meie strateegia on keskenduda ajaviiteteenustele ja meie peamine ülesanne on tagada põhitegevuse kasv ning kasumlikkus nii nüüd kui edaspidi. Seega nägime, et praegusele otsusele pole alternatiive. Oleme jätkuvalt väga huvitatud laienemisest nii Venemaa kui Balti turgudele, eriti Eestisse – see on loogiline samm pärast meie edu Soomes ja Rootsis,” lisas Tengman.

Pedosk ütles, et Arco Vara kavatseb koostada atraktiivsele kinnistule uue äriplaani. Teeme siin kindlasti koostööd Tallinna linnavalitsusega, sest linn on projektile intensiivselt kaasa elanud ja mõistlik on omandatud kogemusi arvesse võtta, mitte hakata jalgratast leiutama. Samas ei ole mõtet raehoone teemal spekuleerida, sest see on olnud jutuks vaid ajakirjanduses,” ütles Pedosk.

Detsembri alguses kirjutas Äripäev, et Arco Varal on toppama jäänud vähemalt viis projekti, kasum on kolmandiku vähenenud ja ehituspool kahjumisse kukkunud.

Arco Vara AS on 1992. aastal Eestis asutatud Baltimaade suurim kinnisvaraettevõte, mille tegevus hõlmab nii kinnisvara vahendus-, arendus- kui ka ehitustegevust.

Holiday Club Resorts Oy on Soome juhtiv puhkereisiteenuste pakkuja. Holiday Club Resortsi kett hõlmab üheksat puhkepaika.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785