26. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harri Õunapuu rajab Raplamaale elamurajooni

Endine rahandusminister ja tänane Riigikogu liige Harri Õunapuu soovib rajada Rapla lähedale Nõmme kõrtsi vastu suuremate kruntidega eramurajooni.

Tänasel Rapla vallavolikogu istungil algatatakse Õunapuule kuuluvate kinnistute detailplaneering, kirjutas Nädaline.

Õunapuu tunnistas, et selline mõte tal on. "Rapla ümbruses on palju 2000ruutmeetriseid krunte, mina tahaks pakkuda midagi suuremat ja looduslähedasemat," selgitas Õunapuu. "Koht on ilus, suure tee äärest eemal," kiitis ta.

Rapla valla ehitusspetsialist Mati Leipalu ei taha enne volikogu avalikku istungit detailplaneeringuid eriti pikalt kommenteerida. "Õunapuu planeering on keskmise suurusega," ütles Leipalu.

Leipalu kahtles, kas kõik senised detailplaneeringu algatajad suudavad selle lõpuni viia. Nimelt tuleb arendajatel oma kulu ja kirjadega välja ehitada kõik kinnistu teed ja kommunikatsioonid. Alles pärast nende valmimist võtab vald need oma bilanssi. Rapla vallas tuleb müüki sadu krunte ja kas kõigile jätkub ostjaid, selles ehitusspetsialist kahtles. Leipalu arvas, et suusatrassi ümbruses algatatud detailplaneeringu edasimüük on alles esimene pääsuke edasimüügi reas.

Harri Õunapuu avalduse alusel algatatakse detailplaneering Rapla valla üldplaneeringu muutmiseks Hagudi küla Selli kinnistu, Sepa kinnistu ning nendega piirneval Hagudi-Nõmmekõrtsi tee maa-alal kogupindalaga 8,5 ha. Planeeringuga muudetakse maatulundusmaa elamumaaks ja määratakse elamukruntidele juurdepääsuteed Hagudi-Nõmmekõrtsi teelt.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785