11. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara: Rumeenias on kinnisvarabuum tulekul

Arco Vara Asi juhatuse liikme Ivar Siimari sõnul on tõeline kinnisvarabuum Rumeenias alles tulemas.

Lisaks Arcole Varale, on Rumeenia kinnisvarasse investeeringuid teinud ka Olari Taal ja Peep Aaviksoo.

"Kui Eestis ütlesime 2002. aastal, et meil on kinnisvarabuum, siis praegu on aasta 2006 ja buum ikka kestab. Rumeenias toimuv on aga mõistlik protsess. Inimesed saavad aina rohkem legaalselt raha. Riik on suur ja kõik on alles algusjärgus. Tõeline buum on alles tulemas," täpsustas Siimar.

Paar kuud tagasi avas Arco Vara oma büroo Bulgaarias, hetkel plaanitakse kontori avamist ka Rumeenias. Uues esinduse nimeks saab sarnaselt Bulgaariaga Arco Real Estate. "Soovime Rumeenias alustada enne riigi liitumist EL-ga," lisas Siimar. Rumeenia kontorisse plaanitakse tulevikus värvata 100 - 150 töötajat.

Tallinna kesklinna korterite hinnad on hetkel veel Rumeeniast kõrgemal tasemel, kuid Siimari sõnul hakkab vahe peagi kahanema. " Keskmine kesklinna korteri ruutmeetri hind jääb Rumeenias hetkel 1000 -1200 euro (15-18 000 krooni) lähedale ruutmeetri kohta. Tallinna keskmine ruutmeetri hind jääb vahemikku 2500 eurot (35 700 krooni)," täpsustas Siimar.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785