Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 16. märts 2020

Intrac ja Doosan sihivad veerandit Eesti ehitustehnika müügiturust

Ehitustehnika müügis maailma kuuendal kohal oleva kaubamärgiga Doosan esinduslepingu sõlminud Intrac loodab lähima viie aasta jooksul võita 20-25% Eesti ehitustehnikaturust. Intrac Eesti tegevjuht Kert Kaljurand kinnitas märtsi keskel toimunud Doosani avatud uste päeval, et usk uude esindatavasse kaubamärki on suur ja plaanid ambitsioonikad.
Intrac Eesti tegevjuht Kert Kaljurand ütles, et eesmärk on saada hinnatuimaks teenusepakkujaks ning tõsta oma turuosa kõigis sektorites.
Foto: Gerli Ramler

Põllu-, metsa- ja ehitusmasinate müüja Intrac esindab Doosani ehitustehnikat alates jaanuarist, kui Intrac ja Doosan sõlmisid pikaajalise turustuslepingu, et kasvada koos ehitustehnika müügi valdkonnas Baltimaades. "Meil on ambitsioonikad plaanid. Soovime saada hinnatuimaks teenusepakkujaks ning tõsta oma turuosa kõigis sektorites,” ütles Kaljurand. „Ehitustehnika osas loodame järgneva viie aastaga kergitada oma turuosa seniselt 7-10%-lt 20-25%-ni.”

Kert Kaljurand, Doosaniga esinduslepingu sõlminud Intrac Eesti juht
Ehitustehnika osas loodame järgneva viie aastaga kergitada oma turuosa seniselt 7-10%-lt 20-25%-ni.

Ta lisas, et ettevõtte viie aasta eesmärgiks on parem kliendikesksus ning protsesside digitaliseerimine, mis tähendab, et Intrac muutub aasta-aastalt paberivabamaks.

Intraci tegevjuht Carl Leijonhielm ütles Doosani masinate esitlusel, et tal on hea meel, et Intrac saab pakkuda Baltikumi turule kõrgeima kvaliteediga tooteid, täites Doosani rasketehnikaga senised lüngad Intraci tootevalikus. „Doosan on maailma juhtiv ratasekskavaatorite tootja ja maailmas 6. kohal ehitustehnika müügis. Intrac on olnud tugev põllumajandus- ja metsatehnika müügis, aga nüüd saame tänu Doosanile tõusu oodata ehitustehnika segmendis.”

Doosan on maailma juhtiv ratasekskavaatorite tootja ja maailmas 6. kohal ehitustehnika müügis.
Foto: Gerli Ramler

Intraci ehitusmasinate müügijuhi Edmund Tänavotsa sõnul on Doosani mudeli valikus miniekskavaatoreid, roomikekskavaatoreid, ratasekskavaatoreid, liigendkallureid ja rataslaadureid, kusjuures Doosani rataslaadureid kasutatakse aktiivselt näiteks ka põllumajanduses. „Liigendkallurid on Eestis kasvav trend,” ütleb Tänavots. „Lisaks pakub Doosan erilahendusi: tugevdatud alusvankriga ja kõrgema kliirensiga metsamasinaid ja materjalikäsitlejaid. Doosani üheks suureks plussiks on muidugi ka see, et ettevõte valmistab enamiku masinate mootoritest ise.”

Intrac on Baltikumis tegutsenud üle 25 aasta ja avanud selle aja jooksul regioonis 13 müügi-teeninduskohta, neist viis Eestis. Intraci Baltimaade müügikäive oli 2019. aastal umbes 75 miljonit eurot, sellest Eesti turu käive 27 miljonit eurot. Stockholmis asuva peakontoriga ettevõttes töötab kokku 250 töötajat. Intrac esindab lisaks Doosanile veel mitmeid maailmanimega kaubamärke nagu John Deere, Manitou, Bomag, Massey Ferguson ja Case.

Doosani mudeli valikus on miniekskavaatoreid, roomikekskavaatoreid, ratasekskavaatoreid, liigendkallureid ja rataslaadureid. Doosani rataslaadureid kasutatakse aktiivselt näiteks ka põllumajanduses.
Foto: Gerli Ramler
Doosani miniekskavaator.
Foto: Gerli Ramler

www.intrac.ee

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785