Autor: Sille Pihlak, Toomas Kelt • 23. aprill 2024

Majatehas võib olla ka mikrotehas. “Eesti on meie jaoks huvitav riik”

Ehitussektori tulevik seisneb automatiseerimises ja elamispindade odavamaks muutmises, tõdeti konverentsil Forum Wood Building Baltic 2024. Eesti Kunstiakadeemia Puitarhitektuuri Kompentsentsikeskuse PAKK kaaskorraldatud üritusel pakkus oma lahenduse välja Londonis elav arhitekt Gilles Retsin, kelle idufirma arendab välja automatiseeritud mikrotehaseid majaehituseks.
Gilles Retsin konverentsil Forum Wood Building Baltic 2024.
Foto: Erik Peinar

Retsin rõhutas konverentsil, et ehitussektoril ei ole maailmas hetkel suuremat väljakutset, kui elamispindade taskukohaseks, jätkusuutlikuks ning skaleeritavaks muutmine. “Ehitatav elukeskkond põhjustab 40% maailma süsiniku emissioonidest. Meie eesmärgiks peab olema jõustada ehitajaid automatiseeritusega, mis lubab neil toota ilusaid, kestlikke ja mitte üle jõu käivaid kodusid. Ja seda protsessi peab saama ka skaleerida. Kuna põhimõtteliselt ei suuda me hetkel toota rohkem maju, kui pärast II maailmasõda,” tõdes Retsin.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785