Autor: Ehitusuudised • 5. märts 2024

Puumarket: tõenäoliselt on esimene poolaasta soodsaim aeg ehitamiseks

Puidu jaemüüja Puumarketi juhi Toomas Tauki sõnul muudab ehitajate naasmine Soomest, uusarenduste vähesus ning materjalide langenud hind praegu ehitamise üle aastate soodsaks, kuid see võib koos euriboriga muutuma hakata.
Ehitusmaterjalide hind on soodsamaks läinud.
Foto: Puumarket

Toomas Tauki sõnul jaguneb ehituse hind suures plaanis 50/50 töö ja materjalide vahel. „Materjalide hind on tublisti alla tulnud. Üldehitusmaterjalide hind on tipust keskmiselt kümmekond protsenti odavam, aga näiteks puidu, puitmaterjalide, ehitusmetalli ja armatuuride hinnad kohati 40–50% soodsamad. Samuti on hinnatipust langenud ka vahtplasti ja muu soojustusmaterjali hind,“ ütles Tauk.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785