Autorid: Polina Volkova, Kristjan Kurg • 1. märts 2024

Vene puidupesu: Eesti parketikuningas lihvib Usbekistanis sanktsioonid maha

Igor Izraeljan asutas Technomari rohkem kui 30 aastat tagasi ning on aastaid olnud Rikaste TOPis.
Foto: Toomas Volmer / Delfi Meedia
Eesti ettevõtja Igor Izraeljani puidutöötlusettevõte on vaatamata sanktsioonidele jätkanud Venemaalt puidutoodete ostmist. Kui varem liikus kaup Venemaalt otse ettevõtte tehasesse Maardus, siis nüüd jõuab see Eestisse Usbekistani kaudu.

Olukorra teeb kurioosseks, et Euroopa Liidu reeglid tõukavad sellist skeemi soodustusega tagant.

Vene puidupesu, mille käigus jõuab sanktsioonidega keelatud puit Venemaalt Eestisse kolmandate riikide kaudu, on juba pikka aega valmistanud muret kohalikele puidutöösturitele, kuid siiani pole nimetatud ettevõtteid, kes niimoodi teevad. Äripäev paljastab esimesena, kuidas Eesti ettevõte jätkuvalt Venemaalt puitu toob.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785