Autor: Marianna Rõbinskaja • 27. mai 2024

Ehitusmahu langust veab hooneehituse vähenemine

Esimeses kvartalis langes Eestis tehtud ehitustööde maht võrreldes eelmise aasta sama ajaga 14%. Eelmise aasta neljandas kvartalis oli ehitusmaht aastases võrdluses 3% kõrgem, mida toetas väga tugev taristuehituse kasv, kirjutab Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja
Foto: Swedbank

Ootuspäraselt vedas ehitusmahu langust esimeses kvartalis hooneehituse vähenemine, hooneid ehitati 21% vähem võrreldes aastataguse sama ajaga. Taristuehituse kasv pehmendas kogu ehitusmahu langust ja oli aastases võrdluses 6% suurem.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785