Autor: Tõnu Toompark • 6. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: 2014 III kvartalis sai ehitusloa 945 eluruumi

2014 III kvartalis sai ehitusloa 945 eluruumi kogupindalaga 107 000 m2. Aastataguse ajaga võrreldes kasvas ehitusloa saanud eluruumide arv 31% ja nende pindala 22%.

Asjaolu, et ehitusloa saanud eluruumide arvu kasv ületab oluliselt ehitusloa saanud eluruumide pinda näitab, et järjest suurem arv eluruumidest on keskmisest ehitusloa saanud pinnast väiksema pinnaga eluruumid ehk valdavalt korterid.

Positiivse asjaoluna tuleb välja tuua, et käesoleva aasta kolme kvartaliga on ehitusloa saanud juba peaaegu sama palju eluruume kui kogu eelmise 2013. aasta jooksul kokku. See tähendab, et arendajatel on potentsiaali turule tuua värsket pakkumist.

Ehitusloa saanud eluruumide arv ja pind kvartalite lõikes

Ehitusloa saanud eluruumi pind kvartalite lõikes, m2

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785