Autor: Ehitusuudised • 5. august 2019

Järelvaadatav: Ehitusvaldkonna kutsepõhise pädevuse tõendamine

2018. aastal lõppes ehitusvaldkonnas üleminekuperiood, mis tähendab, et ehitusettevõtte pädev isik projekteerimise, ehitusprojekti ekspertiisi, ehitusuuringute, ehitise auditi, projekteeritavale hoonele energiamärgise andmise, energiaauditi tegemise ning omanikujärelevalve tegevusaladel saab alates 1. jaanuarist 2018 olla vaid vastava kutsetunnistusega isik.

Aastani 2018. kehtinud ehitusvaldkonna kvalifikatsiooni regulatsioon kirjeldas täpselt, milline kutsetunnistus igale tegevusala alaliigile vastab. Alates 1. jaanuarist 2018 sellist ühest kirjeldust enam ei ole ning isiku kvalifikatsiooni kirjeldatakse kutsestandardis. Lisaks tulevad kutsestandardist piirangud näiteks ehitise tüübile või keerukusele.

Ehitusvaldkonna kvalifikatsiooninõuete teema hõlmab nii ehitusseadustikust tulenevaid nõudeid kui ka kutsete andmise ja arendamise süsteemi. Veebiseminaril selgitatakse ehitusseadustiku kvalifikatsiooninõudeid ja räägitakse sellest, et kvalifikatsiooninõuete regulatsioon seondub eelkõige ehitusinseneride kutsetega.

Veebiseminari viivad läbi volitatud ehitusinsener ja EstKONSULT juhataja Heiki Meos ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ehitustegevuse valdkonnajuht Ivo Jaanisoo.

Lisainfot veebiseminaride kohta saab küsida Liina Aru käest ([email protected]).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus

Vormista püsimaksega tellimus kohe ja saad:

  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja
  • Kuulata ehituse teemalisi podcaste
  • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785