Autor: Ehitusuudised • 22. juuli 2019

Järelvaadatav: Muudatused mitteeluhoonete ventilatsiooninõuetes

Eestil ei ole oma projekteerimis- ja ehitusnorme. Nagu juba paarkümmend aastat tagasi otsustati, neid ka ei tule. Nii ehitustegevuse kavandamisel kui ka ehitamisel juhindutakse standarditest, mis vormiliselt on kasutuselt vabatahtlikud, kuid sisuliselt siiski dokumendid, mis kajastavad head ehitustava. Viimaste alusel on teinud oma otsuseid ka Riigikohus.

Nagu kõik Euroopa Liidu liikmed, peame lähtuma eeskätt Euroopa standarditest, millesse on aga üheselt sisse kirjutatud rahvusliku lisa koostamise nõue.

Veebiseminaril käsitleme mitteeluhoonete sisekliima tagamiseks vajaliku õhuvahetuse organiseerimise aluseid, arvestades nii sise- kui välisõhu arvutuslike parameetrite, maksimaalselt lubatava mürataseme kui ka ökonoomika alaste nõuetega.

Seminaril tutvustatakse standardeid EVS-EN 16798:3:2017„Hoonete energiatõhusus. Hoonete ventilatsioon. Osa 3: Mitteeluhoonete ventilatsioon. Üldnõuded ventilatsiooni- ja ruumiõhu konditsioneerimise süsteemidele“ ja selle 2018 kevadel kehtima hakanud rahvuslikku lisa EVS 906:2018. „Mitteeluhoonete ventilatsioon. Üldnõuded ventilatsiooni- ja ruumiõhu konditsioneerimissüsteemidele“.

Põhitähelepanu pöörame erisustele võrreldes senikehtinud standarditega.

Veebiseminari viib läbi inseneribüroo Aksiaal juhataja Peeter Parre.

Lisainfot veebiseminaride kohta saab küsida Liina Aru käest ([email protected]).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus

Vormista püsimaksega tellimus kohe ja saad:

  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja
  • Kuulata ehituse teemalisi podcaste
  • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785