Autor: Ehitusuudised • 25. juuni 2024

Algas Manufaktuuri ajaloolise ilme taastamine

Põhja-Tallinnas asuvas Manufaktuuri kvartalis algasid ettevalmistavad tööd, millega taastatakse ajaloolise Balti Puuvilla Ketramise ja Kudumise Vabriku algupärane ilme.
Manufaktuuri hoonesse rajatakse elu- ja äripinnad.
Foto: Martin Siplane

1898. aastal asutatud Balti Puuvillavabrikul oli Eesti tööstusajaloos oluline roll – see oli üks Tallinna suurimaid tööstusettevõtteid ja on tänaseni üks olulisemaid arhitektuurilisi maamärke. Vabrik on 234 meetri pikkusena Tallinna suurim ajalooline kivist ehitis. Teises maailmasõjas sai vabrikuhoone suuri purustusi, kuid taastati ning hiljem tehti sellele veel juurdeehitusi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785